sâmbătă, 5 septembrie 2009

Sens şi consens în lunăplină

De multe ori creierul nostru, setat să construiască sensuri şi să ne mai şi înşele cu diverse decodări, ne oferă diverse explicaţii despre ceea ce trăim, care mai de care mai colorate şi mai iraţionale. Noi credem că suntem în control, dar uităm de our inner zombie that pushes some buttons. Mă refer la Piticul cel Mare. În general sunt o adeptă a sensului, chiar dacă e abscons. Deşi s conştientă că e probabil să văd sens unde nu este şi să nu văd sens unde este.

Deşi…în continuare nu ştiu de ce slăbesc uneori, de ce mă îngraş, de ce am coşuri, de ce n-am, de ce am atâta baftă, de ce n-am noroc nici cât o ceapă degerată, de ce n-am ochii azurii ca tata şi s as coffee gone cold, de ce mă sună toată lumea, de ce nu mă sună nimeni, de ce alţii pot şi cu p... în p... şi cu sufletu'n'rai, de ce eu nu pot, de ce am accidente, de ce n-am, de ce am succes, de ce ştiu că nu voi fi niciodată bogată, de ce mă îndrăgostesc instant, de ce nu mă îndrăgostesc oricât m-aş strădui, de ce rămân îndrăgostită în mod prostesc, de ce luna plină ne transformă în nişte rollercoaster-e emoţionale, de ce uneori în vis am trăiri mai profunde şi mai autentice decât în oricum-minunatul-cotidian, de ce iubesc aşa de mult să visez...de ce aşa şi nu altfel? Îmi place misterul acesta pe care nu îl voi afla niciodată.
"The Way that can be experienced is not true
The world that can be constructed is not true.
The Way manifests all that happens and may happen;
The world represents all that exists and may exist.
Beyond the gate of experience flows the Way,
Which is ever greater and more subtle than the world."



2 comentarii:

  1. asta cu luna plina I can handle it ca nu tine numa vreo tri zile influenta, da cu frigu care vine totusi ce facem? spune tu, ca tu esti aia mai optimista! cum se poate face iarna suportabila?

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu ma întrebam cum se face că temperatura medie a globului a crescut cu 15 grade în ultimii 40 de ani, dar la Cluj e din ce în ce mai frig şi vara e din ce în ce mai scurtă. Cum sa facem iarna mai suportabila? Stiu eu..?..Putem deveni noi mai hot?:P

    RăspundețiȘtergere